Gençlik Aşısı Nedir?

Gençlik Aşısı Nedir?

Gençlik Aşısı hyalüronik asit kullarak yapılan bir işlemdir. Hyalüronik vücudun en önemli yapı taşlarından biridir ve kan damarlarından, iç organlara, cilt içinden eklemlere kadar hemen her yerde bulunmaktadır. Hyalüronik asit bağ dokusunun ana yapı maddesidir. En fazla bebek cildinde bulunur. Canlı, nemi fazla, parlak ciltlere bebek gibi cilt dememiz bundandır. Hyalüronik asit cilde canlılığı, parlaklığı, nemi, tonusu, gerginliği veren hücre matriksini oluşturur. Ciltteki yaşlanma süreci Hyalüronik asidin 25-30′lu yaşlardan itibaren azalması nedeniyle hız kazanmaktadır. Cilt Hyalüronik asidinin azalmasıyla canlılığını, parlaklığını, esnekliğini kaybetmeye başlar. Hyalüronik asit saf bir maddedir. Burada kimyasal ve sentetiği veya yabancı maddeyi karıştırmamakta fayda var. Dışarıdan verilecek saf hyalüronik asit cildin savunma sistemini artıracak ve yaşlanma sürecini yavaşlatacaktır. 
 
Gençlik Aşısı Etkileri Ne zaman Ortaya Çıkarı
Cilt altına çok ince iğne ile uygulanan enjeksiyonların etkisi hemen görülmeye başlamakla birlikte asıl etki 2-3 ay sonra hissedilir.
 
Gençlik Aşısı Hangi Bölgelere Uygulanır?
Tüm yüz, boyun, dekolte, el üstleri, göz etrafı ve ağız kenarlarında uygulanır.
 
Tedavi Hangi Aralıklarla ve Kaç Kez Uygulanır?
Gençlik aşısı 2-4 hafta arayla 3 seans uygulanır. Gençlik aşısının 6 ayda bir tekrarlanması elde edilen iyilik halinin kalıcı olmasını sağlar.
 
Tedavi İçin Yaş Aralığı Var mıdır? 
Gençlik aşısı 20-25 yaşından itibaren herkese uygulanabilir. Genç ciltlerde koruma etkisi sebebiyle, orta ve üzerindeki yaşlarda ise tedavi edici etkileri sebebiyle uygulanır.
 
Gençlik aşısından sonra nelere dikkat edilmelidir? 
Gençlik aşısından sonra iki gün ağır spor yapılmaz. Sırt üstü yatmak faydalıdır. Aşırı sıcak banyo yapılmamalıdır. Yüze hafif masajlar yapılabilir. İşlemden sonra buz uygulanmak faydalıdır.
 
Gençlik aşısının yan etkileri nelerdir?
 Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir. Bu yan etkiler kısa sürede geriler. Morluklara kapatıcı sürülebilir. Özellikle ileri yaştakilerde damarlar zayıf olduğu için kolay morluk oluşur. Ancak geçici olan bu yan etki arnika veya K vitaminli kremler sürülerek hafifletilebilir. 
 
 

 

Gençlik Aşısı Nedir?