Gençlik Aşısı Nedir?
Gençlik aşısı olarak adlandırılan uygulama ciltte çok önemli ara madde olarak bulunan hyalüronik asitin yüz germe kırışıklık giderme ve nemlendirici özelliklerinden faydalanmak amacıyla kullanılır. Yüz sarkmasını ve kırışıklıkları gidermek için çapraz bağlı hyalüronik asit kullanılırken nemlendirme amacıyla saf hyalüronik kullanılır.
Gençlik aşısı bu iki özelliği bir arada taşır.
Gençlik aşısı cilt üzerinde nasıl etki eder?
Hyalüronik asitin en önemli özelliklerinden biri olan su tutucu etkisi cilde nem verir. Ayrıca dokunun sağlıklı ve dolgun görünmesine katkıda bulunur. Diğer taraftan cilde dışarıdan verilen hyalüronik asitin cildi sıkılaştıran ve gençleştiren kolajen, elastin ve cildin kendi ürettiği hyalüronik asiti arttırdığı gösterilmiştir. Bu da cildin elastik ve pürüzsüz görünmesine katkıda bulunur. Yaşla birlikte vücutta buluna hyalüronik asitin her yıl bir miktar azaldığı bilinmektedir. Dışarıdan verilen hyalüronik asit genç ciltlere özgü doğal ortamı yeniden oluşturarak genetik ve çevresel faktörlerce belirlenen
yaşlanma sürecini geciktirir.
Gençlik aşısı hangi bölgelere uygulanır?
Yüz, boyun ve el sırtları başlıca uygulandığı alanlardır. Kırışıklık ve sarkmanın giderilmesi, cildin gevşemesini yok etmek ve nemlendirmek amaçlı kullanılır. Cildi korur ve yaşlanmanın gecikmesini sağlar.
Gençlik aşısı kaç seans uygulanmalıdır?
Gençlik aşısı 2-4 hafta arayla 3 seans uygulanır. Gençlik aşısının 6 ayda bir tekrarlanması elde edilen iyilik halinin kalıcı olmasını sağlar.
Gençlik aşısı kimler için uygundur?
Gençlik aşısı 20-25 yaşından itibaren herkese uygulanabilir. Genç ciltlerde koruma etkisi sebebiyle, orta ve üzerindeki yaşlarda ise tedavi edici etkileri sebebiyle uygulanır.
Gençlik aşısı işlemi ne kadar sürer?
Gençlik aşısı uygulaması kremle yapılan anestezi sonrasında 15-20 dakikada biter. Uygulama yapılan kişinin yüzünde küçük kızarıklıklar oluşur. Ancak bunlar da birkaç saat içinde ortadan kalkar.
Gençlik aşısından sonar nelere dikkat edilmelidir?
Gençlik aşısından sonra iki gün ağır spor yapılmaz. Sırt üstü yatmak faydalıdır. Aşırı sıcak banyo yapılmamalıdır. Yüze hafif masajlar yapılabilir. İşlemden sonra buz uygulanmak faydalıdır.
Gençlik aşısının yan etkileri nelerdir?
Uygulama alanında geçici olarak şişlik, kızarıklık, morluk ve hassasiyet gözlenebilir. Bu yan etkiler kısa sürede geriler. Morluklara kapatıcı sürülebilir. Özellikle ileri yaştakilerde damarlar zayıf olduğu için kolay morluk oluşur. Ancak geçici olan bu yan etki arnika veya K vitaminli kremler sürülerek hafifletilebilir.